Profesii

Interviurile pentru funcţia de şef al DNA s-au încheiat: Tudorel Toader va face anunţul vineri

Interviurile pentru funcţia de şef al DNA s-au...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

26.07.2018, 15:21 108

Tudorel Toader va face vineri, la ora 12:00, anunţul privind concursul pentru funcţia de procuror-şef al DNA, a confirmat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei, după ce s-au încheiat interviurile cu cei patru candidaţi pentru acest post. 

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al DNA au susţinut, joi, interviurile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Procurorii Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob şi Elena Grecu sunt cei care s-au înscris în această cursă.

Tudorel Toader va face anunţul vineri, la ora 12:00.

Procurorul Cristian Lazăr a declarat, înainte de interviul cu Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA, că este pregătit pentru discuţie, „altfel nu s-ar fi prezentat” şi că speră că ministrul Justiţiei va lua o decizie înţeleaptă.

„Sunt pregătit, pentru că altfel nu m-aş fi prezentat. Pe ceilalţi îi văd la fel de calificaţi cum mă văd pe mine”, a declarat procurorul Cristian Lazăr, înainte de interviul cu Tudorel Toade

Un alt candidat, Florentina Mirică a declarat, înainte să susţină interviul pentru funcţia de şef al DNA în faţa lui Tudorel Toader, că e pregătită şi că faptul că este apropiată de Codruţa Kovesi nu ar trebui să conteze la concurs, pentru că nu este un argument legal. Mirică mai spune că are încredere în ministru.

„Sunt pregătită. Sper că experienţa şi proiectul managerial, care să fie de succes pentru această instituţie, care trebuie să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile legale. Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat, el este unul generalizat, de la mica corupţie, acea ciocolată dată la ghişeu, înscrierea copiilor la grădiniţă, până la vestitul procent de 10% din valoarea contractelor. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să-şi exercite atribuţiile legale. (...) Aş vrea să lămuresc o informaţie, şi anume că aş fi avut o acţine disciplinară referitoare la deconspirarea unui martor, este greşit. Nu este adevprat. Acţiunea a privit o dispută juridică, ce a fost tranşată de CCR şi anume că dreptul la apărare este prioritar faţă de protecţia informaţiilor clasificate”, a declarat procurorul Florentina Mirică, înainte de a intra în sediul Ministerului Justiţiei,

Întrebată dacă ar trebui să conteze la interviu faptul că este apropiată de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, procurorul Mirică a spus: „În mod evident, nu este un argument legal şi sper să nu conteze. (...) Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiţiei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO