Profesii

Inginerii si managerii - cei mai cautati

22.05.2006, 00:00 28

Inginerii si managerii au fost categoriile de personal cele mai cautate in saptamana care a trecut. Pentru ingineri, peste 15 jucatori din domeniul constructiilor, al telecomunicatiilor, al IT-ului si al retail-ului au pus la bataie 50 de posturi. In ceea ce priveste posturile de middle si top management, au fost anuntate 40 de pozitii de conducere vacante in cadrul a 17 companii din diverse domenii.

Piata si-a impartit aproape egal oferta intre Capitala si provincie, existand insa si oferte pentru posturi in strainatate (Austria, SUA si Germania).

Compania germana Stabillus cauta sase ingineri pentru fabrica sa din Brasov: inginer asigurare calitate, inginer produse complexe, inginer logistica, inginer mecanic - intretinere, inginer electric - intretinere, inginer logistica si inginer productie. Cerintele difera in functie de specificul fiecarei pozitii, dar candidatul care doreste sa ocupe oricare dintre aceste posturi trebuie sa aiba capacitatea de a coordona o echipa, sa fie autonom, responsabil si serios.

Cea mai diversificata oferta de munca a fost prezentata de compania de constructii Summa, care este in cautare de personal pentru 51 de pozitii in cadrul birourilor sale din Romania. Pe langa job-uri in domeniul ingineriei, compania a mai prezentat oferte destinate specialisti-lor din resurse umane, IT sau contabili-tate.

Alte companii in cautare de ingineri sunt RomTelecom, Ceresit, Romstal, Porsche sau European Investment Bank.

Nevoia de manageri se resimte cel mai puternic in domeniul retail-ului, in industria alimentara, bancara, a constructiilor, farmaceutica, dar si pe segmentul resurselor umane.

Din profilul managerului cautat de companii nu trebuie sa lipseasca experienta de minimum doi ani pe o pozitie de conducere asemanatoare, cunoasterea limbii engleze, cunostinte de operare PC, abilitatile de negociere si comunicare si aptitudini de management de proiecte si de resurse umane.

Compania de consultanta in management Iventa cauta pentru unul dintre clientii sai - o banca specializata in retail - patru manageri pentru subsidiara din Bucuresti: Marketing Director, Sales Director, Finance Director si IT and Organisation Director. Candidatii pentru aceste pozitii trebuie sa aiba doi ani de experienta intr-o pozitie de management, iar pentru ultimele doua posturi e nevoie de cel putin sapte ani de experienta in domeniu.

La mare cautare au fost si specialistii in vanzari, 10 companii publicand oferte de angajare pentru 24 de pozitii din diferite domenii. alina.pahoncia@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO