Profesii

Inginerii români de la Pirelli fac training cu 100 de mexicani la Slatina

Autor: Adelina Mihai

31.08.2011, 13:25 897

Producătorul italian de anvelope Pirelli, care are trei fabrici în România şi 2.400 de angajaţi, continuă investiţiile pe piaţa locală prin extinderea uzinei de la Slatina. Compania va cheltui încă 150 de milioane de euro până în 2014 pentru a-şi dubla capacitatea de producţie de anvelope de la Slatina, care urmează să ajungă la 10 milioane de unităţi pe an. Uzina din România va deveni astfel cea mai mare unitate de producţie a grupului la nivel mondial.

"Vom deschide o fabrică de anvelope şi în Mexic, iar acum avem 100 de tineri mexicani care sunt instruiţi în România. Dacă în urmă cu câţiva ani românii care voiau să lucreze la Pirelii erau <studenţi> şi se deplasau în Turcia şi în Germania pentru a fi instruiţi, ei au devenit acum <profesori> pentru angajaţii noi din ţările în care ne extindem", a spus Francesco Gori, administratorul grupului Pirelli.

Grupul Pirelli, care are o fabrică de anvelope şi una de cord metalic la Slatina, precum şi o unitate care produce filtre pentru motoare Diesel în judeţul Gorj, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 242,5 mil. euro, în creştere cu 40% faţă de 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO