Profesii

În ce regiuni se vor face cele mai multe angajări în acest an

În ce regiuni se vor face cele mai multe angajări în...

Autor: Mihaela Pascari

05.01.2016, 00:07 2604

Bucureştiul, Timişoara şi Clujul vor rămâne şi în 2016 zonele în care vor exista cele mai multe oferte de locuri de muncă, spun reprezentanţii companiilor care fac recrutări.

„Acest lucru va depinde însă mult şi de nivelul sau localizarea investiţiilor din România în anul ce urmează. Un investitor mare poate foarte uşor să polarizeze câteva sute sau mii de locuri de muncă şi în oraşele de talie mică sau mijlocie“, spune Florin Godean, country manager al companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco România.

Pe de altă parte, în afară de aceste centre regionale, se vor face angajări noi şi în jurul oraşelor mai mici, cum sunt Braşov, Iaşi, Bacău, Târgovişte, Craiova.

„Sunt regiuni cu potenţial încă neconsumat din perspectiva capitalului uman“, spune Daniela Miriţescu, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere forţă de muncă temporară APT.

Datele Comisiei Naţionale de Prognoză arată că în acest an salariul mediu net va trece de 2.000 de lei în cinci judeţe (Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Argeş) urmând ca în Capitală să ajungă la 2.800 de lei, cu 65% peste media naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO