Profesii

Ileana Ştefan, un manager care a lucrat pentru Lidl în SUA s-a întors în ţară după trei ani: „Cred că în România trebuie să învăţăm să fim mai încrezători şi să nu mai vedem schimbarea ca pe o ameninţare, ci ca pe o oportunitate. Diversitatea este un punct forte pentru orice organizaţie“

Ileana Ştefan, chief human resources officer Grampet:

„Sunt convinsă că acasă este locul unde trebuie să fiu acum şi este cea mai potrivită alegere. Principalul motiv care a stat la baza deciziei mele de a mă întoarce în România a fost familia. Copilul meu este deja la liceu, se apropie de examenul de bacalaureat şi are nevoie să-i fiu mai aproape în perioada care urmează.Şansa pe care am avut-o eu de a lucra în afara ţării, în companii multiculturale, mi-a adus multe beneficii atât profesionale cât şi personale, întărindu-mi convingerea că diversitatea în cadrul unei organizaţii este un atu pe care noi, în România, încă nu îl exploatăm“.

Ileana Ştefan, chief human resources officer Grampet: „Sunt convinsă că acasă este locul unde trebuie să fiu acum şi este cea mai potrivită alegere. Principalul motiv care a stat la baza deciziei mele de a mă întoarce în România a fost familia. Copilul meu este deja la liceu, se apropie de examenul de bacalaureat şi are nevoie să-i fiu mai aproape în perioada care urmează.Şansa pe care am avut-o eu de a lucra în afara ţării, în companii multiculturale, mi-a adus multe beneficii atât profesionale cât şi personale, întărindu-mi convingerea că diversitatea în cadrul unei organizaţii este un atu pe care noi, în România, încă nu îl exploatăm“.

Autor: Cristina Roşca

27.07.2020, 17:30 726

♦ Ileana Ştefan s-a întors în ianuarie 2020 acasă pentru a coordona zona de HR pe 10 pieţe în cadrul Grampet, grup feroviar cu 6.400 de angajaţi.

Ileana Ştefan a plecat din ţară în de­cembrie 2016 cu direcţia Washington, SUA, unde preluase poziţia de director of talent management & acquisition în ca­drul discounterului german Lidl care îşi făcea atunci intrarea pe piaţa ame­ri­ca­­nă.

Anterior lucrase tot pentru acelaşi retailer, doar că în România, fiind director de HR. După un an şi jumătate în care a experimentat „visul american“ a traversat în sens invers Oceanul Atlantic şi a revenit pe Bătrânul Continent, în Germania, în Frankfurt, unde a fost director de resurse umane pentru Outotec, o companie finlandeză activă în domeniul resurselor naturale. Iar din ianuarie 2020 s-a întors acasă pentru a coordona zona de HR pe 10 pieţe în cadrul Grampet, grup feroviar cu 6.400 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO