Profesii

HTC rezistă cu greu competiţiei de pe piaţă: Vânzările producătorului de smartphone-uri au scăzut cu aproximativ 68% în iunie

HTC rezistă cu greu competiţiei de pe piaţă:...

Autor: Dragoş Dinu

06.07.2018, 18:09 571

Vânzările producătorului taiwanez de smartphone-uri HTC au scăzut în luna iunie cu aproape 68%, la 2,2 miliarde de dolari taiwanezi (72 milioane de dolari americani), de la 6,9 miliarde de dolari taiwanezi, cât înregistra compania în aceeaşi perioadă a anului anterior, fiind cea mai mare prebuşire din ultimii doi ani, potrivit Reuters.

Cândva favorită printre cumpărători şi investitori, popularitatea HTC a scăzut odată cu apariţia rivalilor precum Apple, Samsung, şi, mai recent, Xiaomi, care în 2014 devenea al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial.

HTC a declarat că vânzările companiei au scăzut cu aproape 68% în iunie, înregistrând cea mai mare scădere din ultimii doi ani, pe fondul intensificării competiţiei cu rivalii din industrie.

„În segmentul high-end, vânzările telefonului emblematic din acest an au fost mai mici decât se aştepta compania, ducând la o cotă de piaţă mai mică”, a precizat un analist la firma de cercetare de piaţă Trendforce.

Acţiunile companiei s-au prăbuşit cu aproximativ 30% în 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO