Profesii

HSBC, cel mai mare creditor din Europa, anunţă o nouă strategie alături de noua echipă de management

HSBC, cel mai mare creditor din Europa, anunţă o nouă...

Autor: Laura Albu, Mediafax

09.12.2019, 17:12 162

HSBC i-a numit pe Georges Elhedery şi pe Greg Guyett  la conducerea deviziei pentru banking global şi pieţe, domeniu care include investiţiile cu probleme ale creditorului, parte din remanierile întreprinse sub interimatul şefului executiv, Noel Quinn, transmite Reuters.

Quinn, care l-a înlocuit pe John Flint în august, este de aşteptat să anunţe noua strategie a creditorului înainte de rezultatele financiare anuale din 18 februarie.

Noii directori vin în locul lui Samir Assaf, care a condus divizia de banking global şi pieţe din 2011 şi care va rămâne în companie ca preşedinte de corporate şi banking insituţional.

Guyett, care momentan este director de banking şi Elhedery, care conduce afacerile de piaţă, vor fi însărcinaţi cu impulsionarea anumitor părţi din activitatea internaţională a bancii, care nu au performat potrivit aşteptărilor, în ultimii ani. Mai exact se vor ocupa de acele părţi care au realizat creşteri ale încasărilor de doar 1% în 2018, comparativ cu avansul de 8% şi 12% ale diviziilor de retail şi banking comercial.

HSBC a anunţat în octombrie că va rata ţinta de profit setată pentru 2020 şi va efectua restructurări serioase în timp ce se confruntă cu intereseul global scăzut şi cu războiul comercial chinezo-american.

Banca a mai comunicat luni, că Pam Kaur va deveni director de risc, înlocuindu-l pe Mark Moses, în timp ce Andy Maguire, directorul de operaţiuni va fi de asemene, înlocuit de John Hinshaw de la Hewlett Packard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO