Profesii

Holender renunţă la poziţia de director artistic al Festivalului George Enescu pentru că nicio autoritate nu a fost în stare să facă o sală de concerte demnă de cultura acestei ţări

Holender renunţă la poziţia de director artistic al...

Autor: Cristian Hostiuc

03.09.2015, 20:32 2216
Ioan Holender, celebrul director artistic al festivalului George Enescu a anunţat miercuri seară pe scena Sălii Polivalente, înainte de concertul Filarmonicii din Berlin că ediţia din acest an este ultima din aceasta poziţie.
 
El a invocat faptul că în ciuda promisiunilor făcute de toţi, niciun preşedinte, niciun guvern, nici primarul Capitalei nu au fost în stare să facă pentru România o sală de concerte demnă de cultura acestei ţări şi de acest festival. Din cauza acestui lucru cea mai renumită Filarmonică din lume cântă într-o sală de congrese de partid.
 
Holender este unul dintre cele mai cunoscute nume la nivel mondial în lumea muzicală clasică. El a fost ani de zile directorul Operei din Viena. De mai bine de 15 ani este directorul artistic al Festivalului George Enescu, considerat in top 3 în Europa.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO