Profesii

Headhunterii din companii: O recomandare internă poate aduce un bonus de până la 1.300 de euro

Mădălina Racoviţan, partner, Head of People Services în cadrul KPMG România

Mădălina Racoviţan, partner, Head of People Services în cadrul KPMG România

Autor: Mihaela Pascari

27.04.2017, 07:00 2303

Deficitul mare de candidaţi de pe piaţa muncii şi nevoia companiilor de noi angajaţi au impulsionat angajatorii să transforme propriii an­ga­jaţi într-un fel de head­hunteri, care „vâ­nea­ză“ candidaţi care să le de­vi­nă colegi, în schim­bul unor sume im­por­tante de bani.

Unul dintre anga­ja­to­rii care oferă bonusuri con­sistente angajaţilor ca­re reuşesc să recoman­de prieteni sau cunoş­tin­ţe care ulterior sunt an­gajaţi în companie este fir­ma de audit şi consul­tan­ţă fis­ca­lă KPMG România.

„KPMG recompensează reco­man­dă­rile interne în funcţie de poziţia pe ca­re viitorul angajat urmează să o ocu­pe, iar sumele pot să ajungă până la 1.300 de euro“, a spus Mădălina Racoviţan, partner, Head of People Services în cadrul KPMG România.

Printre avantajele recrutării pe ba­ză de recomandări pen­tru angajator se află şi extinderea bazei de can­didaţi, dar şi feedback-ul instant pri­mit de la an­gajatul care face re­comandarea.

„Recomandarea in­ter­nă poate fi folosită cu suc­ces şi pentru poziţiile high experience, mai ales aco­lo unde este nevoie de cunoştinţe şi expertiză foar­te specifice, unde nu­mărul experţilor pe piaţa muncii este foarte limitat şi, în general, competiţia este acerbă“, a mai spus Racoviţan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO