Profesii

Head-hunterii de la Amrop revin pe piaţa locală printr-un parteneriat

Autor: Adelina Mihai

12.12.2010, 23:36 483

Firma de executive search TheSearchers, fondată la finele anuluitrecut de Oana Ciornei (37 de ani) şi de Marius Precu (35 de ani),care au lucrat timp de mai mulţi ani în domeniul recrutării deexecutivi de top, a devenit partenerul pe piaţa locală al companieiAmrop. Cei doi spun că nu au cedat pachete de acţiuni, dar se voralinia procedurilor impuse de reţea la nivel internaţional. Amropeste una dintre cele mai mari reţele de executive search din lume,care are operaţiuni în 58 de ţări şi 89 de birouri.

The Searchers este o companie cu venituri estimate de aproape300.000 de euro în acest an, care are în prezent cinci angajaţi.Anterior, Oana Ciornei a lucrat timp de patru ani în cadrul firmeiLeadership Development Solutions, condusă de Radu Furnică, cel maiscump "vânător" de executivi. Ciornei a mai lucrat şi în cadrulCoca-Cola Hellenic, îmbuteliatorul local al produselor Coca-Cola.Marius Precu a pus bazele reprezentanţei locale a SpenglerFox,divizia de executive search a grupului irlandez Grafton, unde a ocupat poziţia de Country Manager pentru România şi Bulgaria timpde 2 ani.

Pe lângă cei doi, Amrop România va avea începând de anul viitor casenior client partner şi pe Iulia Pietruschevici, un executiv cuexperienţă de 14 ani în domenile bancar şi farma. Nu este primadată când Amrop intră pe piaţa locală, compania încheind încă din1996 un parteneriat cu nemţii de la Stein&Partner, la care aurenunţat ulterior, fără a menţiona motivele. În acest an, o mutaresemnificativă pe această piaţă a fost plecarea Korn/Ferry dinRomânia, cea mai mare firmă de executive search din lume, care aîncheiat parteneriatul cu Radu Furnică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO