Profesii

Guvernul vrea să amâne termenul-limită de depunere a declaraţiei unice până la 31 iulie 2019. Termenul iniţial era 15 martie

Guvernul vrea să amâne termenul-limită de depunere a...

Autor: Adelina Mihai

08.03.2019, 06:40 4622

Un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat ieri pe site-ul Ministerului de Finanţe vizează amânarea termenului-limită de depunere a declaraţiei unice, un formular care trebuia depus iniţial exclusiv online de către aproape un milion de contribuabili până la finalul săptămânii viitoare.

”În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru  depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, în situaţiile reglementate de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Cod fiscal, se prorogă până la data de 31 iulie 2019 inclusiv”, se arată în articolul 1, alineatul 1 al proiectului de OUG 145 publicat pe 7 martie pe site-ul Ministerului de Finanţe.

O astfel de amânare a deadline-ului pentru depunerea declaraţiei unice a fost acordată şi anul trecut. Spre deosebire de 2018 însă, anul acesta depunerea acestui formular este exclusiv online, iar în ultimele zile site-ul Agenţiei Naţionale de Administrate Fiscală (ANAF) a întâmpinat mai multe probleme, contribuabilii având dificultăţi în depunerea acestei declaraţii.

Aproximativ un milion de persoane fizice trebuiau să depună, online, până pe data de 15 martie 2019, declaraţia unică, un formular prin care trebuie să declare la Fisc care sunt veniturile pe care le obţin din chirii, din dividende sau din vânzarea de acţiuni.

Salariaţii care obţin venituri şi din chirii, dividende sau vânzări de acţiuni, precum şi persoanele fizice autorizate sau cei care au profesii liberale trebuie să depună declaraţia unică, astfel, până la 31 iulie 2019 acest formular pentru a regulariza impozitele şi contribuţiile datorate pentru anul 2018, dar şi pentru a estima veniturile din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO