Profesii

Guvernul PSD a suplimentat marţi numărul de angajaţi străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă: Peste 60.000 de locuri de muncă rămân constant neocupate

Guvernul PSD a suplimentat marţi numărul de angajaţi...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

27.08.2019, 17:00 298

Guvernul a aprobat, marţi, suplimentarea cu 10.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în urma solicitărilor reprezentanţilor mediului de afaceri, anunţă Ministerul Muncii. 

„Decizia de suplimentare a contingentului a fost adoptată după ce, în primele opt luni ale anului 2019, numărul de avize de muncă/detaşare eliberate a crescut cu peste 165% faţă de prima jumătate a anului trecut”, informează Ministerul Muncii.

Potrivit sursei citate, din informaţiile transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 1 ianuarie – 23 august 2019 au fost înregistrate 19.173 cereri pentru eliberarea avizului de angajare/detaşare în muncă, au fost eliberate 16.540, respinse 818, iar 1.884 se află în lucru.

Cele mai multe avize au fost eliberate pentru lucrătorii permanenţi, lucrători detaşaţi şi pentru cei înalt calificaţi, mai spune comunicatul.

”Reprezentanţii mediului de afaceri ne-au atras atenţia asupra faptului că peste 60.000 de locuri de muncă rămân constant neocupate. În urma solicitărilor repetate primite din zona mediului de afaceri, Guvernul a decis să suplimenteze numărul de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă, pentru a sprijini angajatorii”, a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabileşte anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 34/2019, contingentul aprobat iniţial pentru acest an a fost de 20.000 de lucrători, mai informează Ministerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO