Profesii

Grupul polonez Intersource intra pe piata romaneasca

13.05.2003, 00:00 37

In conditiile in care marile companii internationale specializare in recrutarea de personal, training sau consultanta in resurse umane continua sa evite Romania, piata romaneasca de profil atrage tot mai multe firme de specialitate din tarile vecine. Grupul polonez Intersocurce, specializat in furnizarea de consultanta in resurse umane si-a anuntat saptamana trecuta intrarea oficiala pe piata romaneasca.
"Intersource este o companie cu actionariat international, fondata in 1994 in Varsovia, unde este si sediul principal. A fost prima companie din Polonia care a oferit solutii pentru angajarile temporare, iar acum este lider de piata in acest sector, avand 11 birouri deschise in intreaga tara", a declarat Peter Strupp, presedintele Intersource Ltd. El a adaugat ca, daca la inceput compania a avut o cifra de afaceri de 1,5 milioane de dolari, pentru anul acesta exista premisele atingerii cifrei de 23 milioane de dolari.
"In 2002, am avut vanzari de 19 milioane de dolari, iar anul acesta estimam ca vom ajunge la 23 milioane de dolari. In perioada 1997 - 2002 am avut o rata de crestere de 40%", a mai spus Strupp.
"Exista un potential foarte mare de capital uman in Romania si, adeseori, din cauza modelelor de conducere nu intotdeauna cele mai bune, oamenii nu au capacitatea si libertatea de a-si exprima potentialul. Noi vrem sa provocam liderii si sa le spunem ca ei sunt responsabili pentru dezvoltarea fortei de munca", a spus presedintele Intersource Ltd. El sustine ca, in Romania, fara o abordare mai complexa a managementului capitalului uman, afacerile risca sa ramana in umbra celor din tarile invecinate.
Compania activeaza in patru domenii: managementul talentului si recrutare de personal, training si consultanta, outsourcing - externalizarea activitatii de resurse umane si asigurarea de forta de munca temporara. In Romania, Intersource a lansat doua servicii AchieveGlobal, pentru training, si PayPoint - solutie pentru managementul salariilor.
"PayPoint asigura suportul tehnic oferit deja de alte servicii de pe piata romaneasca, dar le depaseste punand la dispozitia clientilor un serviciu de consultanta completa, care se ocupa de managementul riscului, indeplinirea cerintelor legale si solutionarea aspectelor legate de personalul companiei", a declarat Daniela Briceag, Executive Manager Intersource Romania. Aceasta solutie include si procesarea salariilor, precum si pregatirea si administrarea contractelor.
In ceea ce priveste AchieveGlobal, aceasta este un serviciu pe care compania il ofera de peste cinci ani in Romania, solutiile bazate pe instruite concentrandu-se asupra serviciilor de training si consultanta in vanzari, relatii cu clientii, posturi de conducere si munca in echipa.
"Intersource este o companie noua in Romania, desi unul dintre segmentele sale, AchieveGlobal, avand peste cinci ani de experienta pe aceasta piata, se bucura deja de o recunoastere larga, fiind partenerul unor clienti precum Connex, ABN AMRO, GlaxoSmithKline si Raiffeisen Bank", a spus Charles Croker, Chief Executive Officer al Intersource Romania.
Oficialii companiei spun ca extinderea afacerii va continua prin deschiderea unor birouri in tari din Europa Centrala si de Est.
Aceasta este cea de-a treia companie care, de la inceputul acestui an, isi incepe afacerile in Romania in domeniul resurselor umane. La inceputul lunii martie firma Pedersen & Partners, specializata in recrutare pentru pozitii de top si middle management pentru Europa Centrala si de Est si-a deschis un birou in Romania, iar compania de recrutare Alexander Huges International a intrat pe piata prin achizitionarea firmei romaneasti Business Intelligence Agency. miruna.lebedencu@zf.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO