Profesii

Greu de întrecut: Directorul Transgaz, 32.000 de euro net pe lună în 2015

Înainte să vină la Transgaz, Petru Văduva a fost CEO la Ţiriac Holding

Înainte să vină la Transgaz, Petru Văduva a fost CEO la Ţiriac Holding

Autor: Roxana Petrescu

13.04.2016, 00:07 4945

Petru Văduva, şeful Transgaz, compania-monopol de transport al gazelor naturale, rămâne unul dintre cei mai bine plătiţi executivi din energie, conducerea firmelor stra­te­gice de profil venind la pachet cu „mici“ averi lunare pentru directorii din domeniu.

Cele mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10, şapte sunt europene. Galerie FOTO

Transgaz lucrează la marje nete şi operaţionale de invi­di­at, reuşind anul trecut să-şi păstreze rezultatele chiar şi în­tr-un mediu carac­terizat de scăderea cererii de gaze naturale.

Cum arată cel mai mare adversar al Daciei Logan. Galerie FOTO

Astfel, la venituri de 1,69 mld. lei, pro­fitul net al Transgaz s-a ridicat la 487,7 mi­lioane de lei, iar compa­nia a lucrat la o ulu­i­toare marjă a profitului ope­raţional (EBITDA - n.red.) de aproape 46%.

„Remuneraţia fixă lunară pentru directorul general (Petru Văduva - n.red.) este de 24.224 lei brut“, se arată în raportul anual al comitetului de no­minalizare şi remu­nerare pentru adminis­tra­torii şi di­rec­torul general al Transgaz. Practic, contul lui Petru Văduva este alimentat lunar cu circa 18.000 de lei.

Dar nu de aici vin marile câştiguri pentru şefii de com­panii din energie, ci din bonusurile pe care le primesc dacă îndeplinesc anumite criterii de performanţă.

În cazul lui Petru Văduva, bonusul a avut anul trecut o va­loare de 1,49 milioane de lei. Astfel, împreună cu com­ponenta fixă a salariului, şeful Transgaz a încasat în medie în fiecare lună din 2015 circa 32.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO