Profesii

Gorj: Numărul angajaţilor Complexului Energetic Oltenia care fac greva foamei s-a dublat

Gorj: Numărul angajaţilor Complexului Energetic Oltenia...

Autor: Loredana Ficiu, Petriana Condrut

20.12.2016, 10:52 101

Celor 14 salariaţi ai CEO care au declanşat luni greva foamei, nemulţumiţi de faptul că nu a fost aprobată rectificarea bugetului în ceea ce priveşte fondul de salarii, li s-au alăturat marţi alţi 16 angajaţi. Preşedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia, Gabriel Căldăruşe, aflat printre protestatari, susţine că nu doreşte ca numărul acestora să crească, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, din cauza temperaturilor scăzute.

”A crescut numărul celor care protestează, dar am vorbit cu ceilalţi colegi ai mei şi am luat o decizie. Nu are sens să expunem riscului sănătăţii mai mulţi salariaţi, ne dorim să fie lângă noi, dar considerăm că acest protest trebuie să fie continuat de un număr nu foarte mare de persoane, pentru că nu vrem ca lucrurile să degenereze şi nici să riscăm sănătatea colegilor. Am primit asigurări că, mâine, pe ordinea de zi a Guvernului României, va fi acea hotărâre care să aprobe rectificarea fondului de salarii al Complexului Energetic Oltenia. Suntem peste 30 de persoane şi vom rămâne în greva foamei până când va avea loc şedinţa de Guvern, pentru a vedea ce se întâmplă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO.

Acesta s-a întâlnit, marţi, în faţa sediului companiei cu viitorul presedinte al directoratului CE Oltenia, Sorinel Boza, care i-a dat asigurări că situaţia va fi rezolvată. ”Marţi, în jurul orei 05.00, am purtat o discuţie cu domnul Boza. Va pleca la Bucureşti. Am avut o discuţie, a spus că va informa la Bucureşti despre situaţia existentă şi cu speranţa că lucrurile vor fi rezolvate. S-a arătat îngrijorat de starea de sănătate a unor colegi. Au fost oameni care au avut tensiunea foarte ridicată. Au fost doi salariaţi care au refuzat internarea, cu tensiunea în jur de 22. Un coleg a ajuns la spital, a primit îngrijiri şi s-a întors. Ambulanţa este aici”, a mai precizat Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO.

În timpul nopţii de luni spre marţi, protestatarii s-au adăpostit în sediul CEO, din Târgu-Jiu, întrucât unii dintre ei nu au mai suportat temperaturile negative.

” Referitor la protestul unor salariati ai CE Oltenia, declansat în data de 19 decembrie, facem precizarea că, în urma aprobării rectificării programului de restructurare şi de disponibilizare în şedinţa AGA din 12 decembrie 2016, demersurile pentru promovarea proiectului de rectificare a Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CE Oltenia pentru anul 2016 s-au accelerat la nivelul autorităţilor centrale. Astfel, proiectul de rectificare a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CE Oltenia pentru anul 2016 se află în circuitul de avizare, iar Ministerul Energiei depune toate eforturile pentru finalizarea acestei etape în cel mai scurt timp posibil. Subliniind că este de preferat ca formele dure de protest să fie evitate, Directoratul îi asigură pe protestatari de susţinerea necesară pentru a nu le fi pusă în pericol sănătatea, precum şi de o permanenta informare asupra demersurilor care se fac cu privire la rectificarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CE Oltenia pentru anul 2016”, potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia.

O altă nemulţumire a celor care protestează vizează intenţia companiei de a concedia 2.000 de persoane în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO