Profesii

Gheorghe Chindris, ales de Consiliul Cupru Min în funcţia de director interimar al companiei

Gheorghe Chindris, ales de  Consiliul Cupru Min în...

Autor: Cristina Bellu

31.01.2018, 15:52 451

Gheorghe Chindris a fost ales de consiliul de administraţie al Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60 la sută din rezervele de cupru ale României, în funcţia de director general interimar al societăţii, în urma depunerii mandatului de către Nicolae Turdean, care a condus compania timp de doi ani şi jumatate.

Cu o bogată expertiză în ingineria minieră, Gheorghe Chindris a ocupat timp de cincisprezece ani pozitii de top management in industria de profil din România si a lucrat timp de zece ani in SUA in domeniul de varf al robotilor industriali.

Din 2016, Gheorghe Chindris este membru al Consiliului de Administratie al Cupru Min si a asigurat pana acum interimatul conducerii departamentului tehnic.

“In conformitate cu OUG 109/2011, privind guvernanta companiilor de stat, mandatul de director interimar poate dura pana la patru luni, timp in care se deruleaza procesul de recrutare a noilor directori cu mandat pe posturile vacantate.”, menţionează compania.

Cupru Min Abrud a depăşit, în 2017, pentru prima dată în istoria companiei, cota de 8.000 de tone de cupru pur obţinut în urma prelucrării a 38.300 de tone de concentrat. Cupru Min a anunţat, la începutul anului, într-un comunicat de presă, că în 2017 veniturile totale ale societăţii au crescut cu 35,8%. Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei şi are circa 550 de angajaţi. 

Compania exploatează minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni, fiind cel mai mare producător de concentrat de cupru, cu aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO