Profesii

Germana şi engleza sunt cele mai căutate limbi străine de angajaţii români

Germana şi engleza sunt cele mai căutate limbi străine...

Autor: Mihaela Pascari

03.08.2017, 07:00 1171

Cele mai căutate cursuri de limbi străine de către angajaţii români sunt cele de limbă germană (45%) şi limba engleză (27%), urmate de limbi latine precum franceză, spaniolă sau ita­liană, arată rezultatele stu­diului realizat de com­pania de cursuri de limbi străine Eucom, parte a grupului Ascendis. 

Mai mult, studiul arată că doi din trei angajaţi din Ro­mânia îşi doresc să înveţe o limbă străină pentru a se dez­volta pe plan profesional şi per­cep participarea la cursuri ca pe un beneficiu din partea com­­paniei ce vizează şi dez­voltarea pe plan profesional. 

„Angajatorii oferă beneficii sub forma programelor de training lingvistic cu scopul de a-şi echipa angajaţii cu abilităţi de comunicare în limbi străine în mediul de business, însă cu toţii reali­zează că această oportunitate îi ajută pe angajaţi să se dezvolte şi pe plan personal, nu numai profe­sional. Trainingul lingvistic este una dintre strate­giile eficiente de motivare a angajaţilor, acţionând foarte bine pe ambele planuri“, a ex­pli­cat Delia Dragomir, managing partner în cadrul Eucom. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO