LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cât loc de dezvoltare mai există pe piaţa cafenelelor din România. O discuţie cu Radu Savopol, cofondator 5 to Go.
Profesii

Genesis Property, dezvoltator de birouri: 7 din 10 angajaţi lucrează de la birou cel puţin trei zile pe săptămână

Aproape trei sferturi (72,2%) dintre angajaţii din România spun că în prezent lucrează de la birou cel puţin trei zile pe săptămână, deşi efectele pandemiei sunt acum mai ample faţă de anul trecut. Cei mai mulţi dintre ei consideră că reîntoarcerea la birou are o contribuţie importantă la menţinerea unui echilibru emoţional şi la revenirea economiei, notează un sondaj iniţiat în rândul a 1.100 de angajaţi din toată ţara de Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri din România,.  

„Pregătirile pentru reîntoarcerea la birou sunt un proces în plină desfăşurare, în contextul în care activitatea economică a crescut în acest an. Tendinţele de recrutare arată că angajatorii îşi extind echipele, pe măsură ce activitatea se dezvoltă şi revine la nivelurile de dinaintea pandemiei, şi multe companii au luat în ultimul an şi jumătate măsuri pentru limitarea riscurilor pentru sănătate la birou”, spune Ştefan Tudos, vicepreşedinte în cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienţi.

Potrivit studiului, 80% dintre respondenţi cred că reîntoarcerea angajaţilor la viaţa de birou este benefică pentru oameni, atât în plan personal, cât şi profesional. În plus, aproape 43% dintre ei consideră că principalul avantaj al reîntoarcerii la birou este o mai bună separare între viaţa profesională şi cea personală, iar 36% subliniază faptul că biroul contribuie semnificativ la o mai bună interacţiune cu colegii şi managerii.

Totodată, circa 40% dintre respondenţi susţin că angajatorul lor a integrat măsuri sanitare şi a stabilit proceduri suplimentare pentru desfăşurarea activităţii la birou. În acelaşi timp, peste 50% dintre angajaţi susţin că ar trebui introduse măsuri sanitare mai eficiente şi în şcoli, având în vedere incidenţa Covid-19 în rândul copiilor, şi peste 45% susţin sistemul de învăţare hibrid pentru distanţarea mai bună a copiilor şi instalarea unor sisteme mai eficiente de igienizare în şcoli.

În plus,  jumătate dintre angajaţi atrag atenţia că o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesară pentru a combate efectele valului 4 al pandemiei. Circa 44% dintre ei consideră că este nevoie, în acest context, şi de măsuri suplimentare de igienizare şi distanţare socială care să limiteze răspândirea virusului, iar 38% văd necesară testarea mai frecventă a oamenilor.

În aprilie 2020, Genesis Property a iniţiat standardul IMMUNE™, un set de măsuri standardizate şi susţinute ştiinţific, conceput şi dezvoltat pentru a evalua şi a certifica sănătatea spaţiului fizic în mediul construit. IMMUNE Building Standard™ se bazează pe o investiţie practică în Healthy by Design System (HbDS), format dintr-o reţea de dispozitive şi tehnologii, echipamente specializate, personal dedicat şi facilităţi noi, care promovează implementarea de reguli operaţionale şi de sănătate în spaţiile interioare ale clădirii unde oamenii interacţionează.

Standardul propune 135 de măsuri coerente prin care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator poate monitoriza şi ajusta starea de sănătate a clădirii la un nivel sustenabil, oferind ocupanţilor o experienţă sănătoasă.

Genesis Property deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park şi West Gate Business District din Bucureşti, ocupate de chiriaşi precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajaţi. 

Compania este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites. În total, dezvoltatorul a investit până acum peste 400 de milioane de euro în România.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.