Profesii

Gabriel Dumitraşcu a demisionat din Ministerul Economiei

Gabriel Dumitraşcu a demisionat din Ministerul Economiei

Autor: Radu Bostan

13.01.2015, 15:55 1053

Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizări a companiilor din energie, a demisionat din Ministerul Economiei. El ar putea fi înlocuit cu Bogdan Stănescu, administratorul special al Oltchim.

"Am considerat că e mai bine aşa. Acum nu comentez (motivele demisiei - n.red.)", a afirmat Dumitraşcu pentru ZF.

Din funcţia de director general al Direcţiei de Privatizare din fostul Departament pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu a participat la pregătirile pentru listarea la bursă a companiilor Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG) şi Electrica (EL).

Dumitraşcu a condus şi instituţia predecesoare a acestei Direcţii, anume Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). El a negociat şi semnat din partea statului român memorandumul cu grupul Rompetrol, controlat de compania petrolieră de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, prin care statul a cedat 26% din acţiunile Rompetrol Rafinare în schimbul sumei de 200 mil. dolari şi a cooptării statului într-un fond de investiţii finanţat de KazMunaiGaz care promite investiţii de un miliard de dolari în România.

Gabriel Dumitraşcu a adăugat că a înţeles că va fi înlocuit cu Bogdan Stănescu, administratorul special al combinatului chimic Oltchim (OLT), aflat în insolvenţă. Anterior, Stănescu a fost consilierul viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO