Profesii

Fostul preşedinte al ANAF, Bogdan Stan, după demitere: Probabil din cauza deficitului de 1,4 mld. la încasări

Fostul preşedinte al ANAF, Bogdan Stan, după demitere:...

Autor: Mona Scarisoreanu

19.07.2017, 12:55 2025

”Nu am cunoştinţă de niciun reproş! Probabil faptul ca la sfârşitul lunii iunie s-a înregistrat un deficit de 1.4 mld pe încasări, justificate de astfel prin prisma reducerilor de cotă de acciză, cota tva şi trecerea de la impozitul pe profit la impozitul pe specific şi respectiv la impozitul pe venit, a dus la această decizie, pe care o respect şi nu vreau să o comentez!”, a declarat Bogdan Stan, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai precizat că a aflat despre decizia de demitere din Monitorul Oficial.

Stan a fost demis marţi de către premierul Mihai Tudose din funcţia de şef ANAF, în locul său fiind numită Mirela Călugăreanu.

Premierul Mihai Tudose a declarat în data de 10 iulie, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că următoarea analiză "pe cifre" a activităţii ANAF va avea loc peste o lună.

Tudose a avut două runde de discuţii cu ANAF-ul, Antifrauda şi Ministerul de Finanţe, după numirea sa ca şef al Executivului, în cadrul cărora a identificat un set de soluţii. De asemenea, Mihai Tudose a spus că Bogdan Stan are la dispoziţie pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea ANAF "începând cu azi fiecare zi".

Stan a fost numit şef ANAF în luna ianuarie 2017, după demisia lui Dragoş Doroş din fruntea instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO