Profesii

Florin Iliescu, Total Global Services: În piaţa de recrutare a început războiul “cine dă mai mult” pentru un angajat. Candidaţii vor un job bine plătit, iar companiile se gândesc câte locuri libere au de ocupat. Nimeni nu se gândeşte la ce are de învăţat pe parcurs

Florin Iliescu, Total Global Services: În piaţa de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.09.2018, 00:06 3629

♦ România are 70.000 de locuri de muncă deschise pentru care companiile de recrutare caută candidaţi în piaţă, potrivit datelor publice ♦ Vânătoarea de candidaţi şi lipsa unui plan de evoluţie în carieră îndreaptă piaţa de HR spre un război al celui care plăteşte mai mult.

 

Companiile de recrutare şi firmele care îşi caută angajaţi ar trebui să schimbe abordarea de piaţă şi să mute focusul candidaţilor de pe pachetul salarial pe ceea ce le pot oferi pe termen lung, precum dez­voltarea profesională, crede Florin Iliescu, manager de HR şi comunicare în ca­drul companiei Total Global Services Bu­charest, membră a gigantului petrolier Total.

„Greşit este ca un angajat pe care eu îl recrutez să primească trei-patru telefoane pe an de la alte agenţii de recrutare. În situaţia asta este normal ca angajatul să înceapă să se gândească «hai să vedem cine dă mai mult»“, a spus pentru ZF Florin Iliescu.

Potrivit statisticilor oficiale, România are aproximativ 70.000 de locuri de muncă deschise pentru care companiile de recrutare caută în piaţă candidaţi.

„Cred că numărul de­pă­şeş­te 100.000 dacă luăm în con­si­de­ra­re toate pla­nu­rile de busi­ness care ur­mează să aibă loc pe piaţă.“

În acest context, când piaţa forţei de muncă din România se luptă cu un deficit de 600.000 de angajaţi, foarte multe companii caută candi­daţi buni, însă, pe de altă parte, sunt mulţi candidaţi care nu îşi găsesc prea uşor un job.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO