Profesii

Florin Godean, Adecco România: Tehnologia este absolut necesară în momentul de faţă şi va fi indispensabilă în perioada următoare. Astăzi, dacă nu eşti digitalizat, nu exişti

Videoconferinţa ZF HR Trends 2021

Florin Godean, Adecco România: Tehnologia este absolut...

Autor: Cristina Bellu

31.03.2021, 14:44 144

Florin Godean, country manager al furnizorului de servicii de resurse umane Adecco România, unul dintre cei mai mari angajatori din ţară, consideră că digitalozarea companiilor şi integrarea tehnologiei de către angajaţi este absolut necesară în  momentul de faţă şi va fi indispensabilă în perioada următoare.

“Tehnologia este absolut necesară în  momentul de faţă şi va fi indispensabilă în perioada următoare. În 2015, la Davos, se discuta despre a patra revoluţie industrială şi se vorbea despre digitalizare, lucru care a început să prindă contur în anii care au urmat, însă 2020 a fost definitoriu. Astăzi, dacă nu eşti digitalizat, nu exişti. Îţi reduce extrem de mult prezenţa”, a spus Florin Godean în cadrul videoconferinţei ZF HR Trends 2021.

Ce a mai spus Florin Godean:

Diferenţa faţă de anii anteriori a constat în integrarea tehnologiei de către angajaţi. Dacă înainte aplicaţiile prin intermediul cărora puteai să participi la întâlniri video erau prea puţin folosite acum, odată cu debutul acestei pandemii, această tehnologie a ajutat ca lucrurile să meargă mai departe.

Astăzi, aceste tehnologii sunt folosite pe scară largă. Practic, înainte de martie 2020, dacă cineva avea o întâlnire, trebuia să-şi aloce cel puţin o oră pentru a ajunge la destinaţie. Aceste aplicaţii au făcut să dispară orele pierdute în trafic. În plus, putem vedea o creştere a eficienţei şi a productivităţii, dar care vine la pachet şi cu nişte efecte adverse precum burnout.

Majoritatea proceselor care înainte presupuneau deplasări sau erau făcute într-un alt mod, devin din ce în ce mai digitalizate. La Adecco, pentru fiecare serviciu pe care îl oferim avem şi o soluţie de digitalizare.

Sectoarele IT şi Telecomunicaţii, Logistica,  Serviciile medicale sunt câştigătoarele anului 2020 în ceea ce priveşte cererea pe piaţa forţei de muncă. La polul opus se află industria HoReCa şi zona de automotive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO