Profesii

Florin Godean, Adecco România: Anul acesta a început foarte energic din punctul de vedere al angajărilor. Am sesizat creşteri de solicitări în domenii precum retail, tehnic, automotive, farmaceutic, logistică şi transport

Florin Godean, Adecco România: Anul acesta a început...

Autor: Ramona Cornea

17.02.2021, 15:02 146

Anul 2021 a început foarte energic în ceea ce priveşte angajările, cu creşteri de solicitări de recrutare în domenii precum retail, tehnic, automotive, farmaceutic, logistică şi transport, afirmă Florin Godean, country manager al Adecco România, liderul pieţei de recrutare de personal în regim temporar din România.

” Anul acesta a început foarte energic din punct de vedere al angajărilor. Am sesizat creşteri de solicitări din domenii care în mod normal aveau nevoi mai mari în această perioadă (ex. retail, tehnic, automotive, farmaceutic, logistică şi transport), dar şi din domenii mai puţin active (ex. medical şi asistenţă medicală, educaţional). În aceste ultime domenii, ne aşteptăm la o creştere constantă până la finalul anului, atât din partea companiilor din ţară, cât şi cele din UE”, a declarat Florin Godean în cadrul unei conferinţe de presă.

În 2020, domeniile de activitate cu cele mai multe recrutări au fost logistica, telecomunicaţiile, IT&C-ul şi industria automotive, iar în 2021 va fi la fel, crede Godean. 

Pe fondul majorării preţurilor şi bunurilor de consum cu 2,1% în 2020, este de aşteptat o intensificare a consumului în 2021, iar acest trend, corelat cu un potenţial succes al campaniei de vaccinare anticovid, indică o reluare completă a activităţii în mai toate sectoarele economiei, inclusiv HoReCa şi cultură, adaugă reprezentantul Adecco România. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO