Profesii

Firmele de outsourcing: daţi drumul la vizele pentru străini!

25.07.2010, 18:18 135

Pentru anumite companii de outsourcing, cea mai presantăproblemă în această perioadă nu este nicidecum criza, mai ales căproblemele din economie s-au tradus în creşteri pentru competitoriidin industrie, ci lipsa vizelor de lucru pentru străini.

"Guvernul oferă cu zgârcenie vize de lucru pentru personalspecializat din India, spre exemplu, sau din orice altă ţară carenu face parte din Uniunea Europeană", susţine Mark Vollenweider,directorul executiv al companiei de outsourcing Evalueserve,specializată pe servicii de tip KPO (knowledge processoutsourcing), adică externalizarea unor activităţi complexe, îngeneral analize financiare sau cercetări de piaţă.

Pentru dezvoltarea industriei de outsourcing şi mai ales asegmentului KPO ar fi însă nevoie de o infuzie de specialişti cuprecădere din India, care să definească practic acest tip deexternalizare. Iar un astfel de angajat străin nu ia locul de muncăal unui tânăr analist român, ba dimpotrivă, generează de fapt altepatru locuri de muncă noi. "În condiţiile date, nu vom putea creaanul acesta 50 de locuri de muncă, ci probabil doar 10", spuneVollenweider.

Citiţi mai multe despre piaţa de outsourcing din România pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO