Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe aduce un executiv din mediu privat în fruntea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituţia care gestionează programul Prima Casă

Ministerul de Finanţe aduce un executiv din mediu privat...

Autor: Anelis Baciu

01.03.2016, 18:07 707

Dragoş Oltenescu, un executiv cu aproape 10 ani experienţă în banking şcolit în cadrul BNP Paribas, RBS şi BCR, va prelua de la jumtătea lunii martie funcţia de director general şi preşedinte al Consiului de Administraţie al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). El o înlocuieşte pe Silviei Ciornei, al cărei mandat a expirat pe 24 februarie.

Dragoş Oltenescu va avea ca principale obiective reformarea, eficientizarea şi repoziţionarea Fondului în raport cu instituţiile financiare partenere precum şi asigurarea implementării în bune condiţii a programelor de garantare ale Guvernului României- Prima casă şi Prima Maşină.
Înainte să se alăture conducerii FNGCIMM Dragoş Oltenescu a ocupat poziţia de director financiar ţi membru al comitetului executiv al BNP Paribas Cardif România. El are o experienţă locală şi internaţională de peste 15 ani în managementul unor companii din industrii financiar-bancară, consultanţă şi FMCG (Fast Moving Consumer Goods).

Până la preluarea responsabilităţilor de către Dragoş Oltenescu, conducerea executivă interimară va reveni lui Viorel Cîrstea, care până în prezent a ocupat funcţia de director executiv al direcţiei raportări şi validări garanţii din cadrul FNGCIMM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO