Profesii

Faceţi cunoştinţă cu Alexa Von Tobel, 29 de ani: Fost trader la Morgan Stanley, acum proprietara unei companii de planificare financiară, evaluată la 100 mil.dolari

Faceţi cunoştinţă cu Alexa Von Tobel

Faceţi cunoştinţă cu Alexa Von Tobel

Autor: Cătălina Butan,

13.10.2013, 18:27 20786

Cu câţiva ani în urmă, Alexa Von Tobel, care a renunţat la studiile de la Harvard, a intrat în antreprenoriat cu o idee aparent simplă: un ghid online care să ofere femeilor noţiuni financiare de bază.  Însă site-ul cu scopuri informative pentru femei nu a fost adevărata intenţie a Alexei Von Tobel, ci un simplu “start-up ieftin” pentru un antreprenor la început de drum.

Von Tobel punea la cale cu totul altceva, mult mai important. Ea îşi dorea să creeze prima companie de planificare financiară, accesibilă maselor, care să folosească tehnologi avansate, cu ajutorul cărora să devină “o ameninţare a Wall Street-ului”, notează Business Insider.

În 2011, Von Tobel a făcut primii paşi pentru îndeplinirea visului său. LearnVest a lansat un produs care să ajute clienţii să-şi vadă un jurnal al cheltuielilor şi economiilor lor. În şase luni, LearnVest a devenit un consultant certificat în investiţii, care are dreptul de a face orice operaţiune de planificare financiară, mai puţin să mute banii clienţilor.

“Statutul de consultant certificat în investiţii ne permite să dăm sfaturi de investiţii şi să maximizăm portofoliile clienţilor noştri”, a spus Von Tobel într-un interviu pentru Business Insider. “Aducem un model de planificare financiară a maselor”, a adăugat ea.

Într-un interviu acordat Forbes în luna iunie a acestui an, Von Tobel spunea că 75% dintre clienţii LearnVest sunt femei. “Avem utilizatori de 20 de ani care fie încearcă să scape de datorii imense fie îşi administrează averi de zeci de milioane de dolari”, a mai spus ea. Potrivit acesteia, cei mai vârstnici clienţi ai LearnVest au în jur de 70 de ani.

Astăzi, LearnVest oferă trei produse de planificare financiară pentru cei care vor să-şi administreze banii la un preţ accesibil: pachetul de începător „Budget Starter”, la 89 de euro, în care clienţii sunt sfătuiţi de consultanţii financiari ai LearnVest pe o perioadă de trei luni, “The 5-Year Planner”, la 299 de dolari, în cadrul căruia clienţii au propriul lor consultant financiar timp de un an, şi “The Portofolio Builder”, la 399 de dolari, care include toate beneficiile pachetului anterior precum şi consultanţă pentru portofoliile de investiţii.

În 2012, LearnVest avea o echipă de 50 de consultanţi în planificare financiară (CFP – Certified Financial Planners).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO