Profesii

Experţii în turism îi sfătuiesc pe români să îşi anuleze vizitele la Bruxelles

Experţii în turism îi sfătuiesc pe români să îşi...

Autor: Ioana Nicolescu

22.03.2016, 13:42 150

În urma atacurilor teroriste de marţi dimineaţă de la Bruxelles, consultanţii din turism îi sfătuiesc pe români să evite zona, pericolul fiind prea mare, iar pe românii care sunt deja acolo, îi sfătuiesc să părăsească Bruxelles-ul.

„Sfatul meu pentru românii care sunt acum la Bruxelles este să plece de acolo, iar pentru cei care aveau de gând să plece acolo, să nu se ducă. Decât să mergi cu frica în sân, mai bine găseşti o altă destinaţie. În momentul acesta nu mai avem nicio siguranţă”, a spus pentru MEDIAFAX Răzvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania.

Despre atentate, Pascu spune că i se pare „absolut incredibil că în cel mai păzit oraş oraş al Europei s-a putut întâmpla asta. În momentul acesta umblă soldaţii cu mitralierele pe stradă, este incredibil că acolo s-a putut întâmpla asta.”

În ceea ce priveşte efectele pe care atacurile teroriste le vor avea asupra liberei circulaţii în Europa şi asupra turismului, Pascu spune că efecte vor fi în viitorul apropiat.

„Probabil că pe termen lung, nu va fi afecta piaţa, dar pe termen scurt da. Foarte riscant acum este în părţi din Turcia, spre exemplu în Istambul sau Ankara, în Egipt, în Tunisia şi acum şi în Europa. Turiştii ar putea să meargă, mai degrabă, în ţări din zona Mediteranei, care par să fie mai sigure, sau în ţările din nordul Europei sau să redescopere Europa de Est”, a recomandat Pascu.

La rândul său, Traian Bădulescu, managing partner la Innovation Travel, spune că în Europa vor fi luate măsuri în plus pentru siguranţă.

„Cred că se vor lua măsuri de securitate în plus, deşi se ştia mai demult că Bruxelles e vizat de terorişti. Recomand turiştilor care au destinaţia Bruxelles să fie în stand by şi să nu se ducă în perioada imediat următoare acolo, de altfel, cred că Bruxelles-ul va fi evitat de turişti o vreme. Pe de altă parte, Bruxelles-ul este un oraş important unde au loc evenimente, congrese, reuniuni de afaceri şi normal că cei care participă la astfel de evenimente nu au cum să ocolească oraşul, dar le recomand tuturor să evite spaţiile aglomerate. E clar că turiştii obişnuiţi vor evita pentru o perioadă Bruxelles-ul”, a spus Bădulescu pentru MEDIAFAX.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO