Profesii

„Există o inflaţie de absolvenţi de economie şi drept“

„Există o inflaţie de absolvenţi de economie şi...

Autor: Mihaela Pascari

27.04.2016, 00:07 1747

Numărul de absolvenţi de facultăţi cu profil eco­no­mic şi juridic este mai mare decât necesarul de pe piaţa muncii din cauza dezvoltării masive a învăţământului universitar privat, iar pregătirea lor din punct de vedere calitativ este îndoielnică, spune Felix Toma, directorul general al companiei de recrutare Gi Group.

„Învăţământul de stat a suferit o degradare în ultimii ani din cauza întârzierii reformei de învăţământ. Aceasta este strâns legată şi de modul de finanţare a învăţă­mân­tului superior per capita, care a dus la o depersonalizare a învă­ţă­mântului din dorinţa de a atrage cât mai mulţi bani în detrimentul calităţii. La ora actuală sunt foarte mulţi absolvenţi de studii economice: există o inflaţie a diplomelor din domeniul economic şi drept din cauza dezvoltării nesustenabile a învăţământului privat cu aceste două specializări“,  explică Toma.

Unu din trei absolvenţi de învăţământ superior (adică peste 32.000 de persoane) este absolvent de ştiinţe eco­nomice sau juridice. Dintre aceştia, 43% sunt absolvenţi de facultăţi private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO