Profesii

Executivul român Severina Pascu a devenit CEO adjunct şi COO al companiei Sunrise UPC în Elveţia, după tranzacţia de 7 miliarde de euro dintre cei doi jucători. Ea a venit de la Virgin Media

Executivul român Severina Pascu a devenit CEO adjunct...

Autor: Alex Ciutacu

19.11.2020, 21:48 508

Executivul român Severina Pascu a devenit la data de 16 noiembrie CEO adjunct şi COO (director operaţional) al noii companii Sunrise UPC în Elveţia, un gigant care s-a format după o tranzacţie de peste 7 miliarde de euro între Liberty Global şi Sunrise.

„Locuiesc în Zurich de cinci ani şi doar un an am lucrat pentru Virgin Media. Acum lucrez în Zurich pentru Sunrise UPC”, a anunţat Severina Pascu, într-o intervenţie specială în cadrul Galei ZF 2020.

Severina Pascu a fost numită în februarie 2020 în funcţia de CFO (director financiar) şi CEO adjunct al companiei Virgin Media. Din septembrie 2018 până în februarie 2020 ea a fost CEO al UPC Elveţia.

Anterior, Severina Pascu a ocupat poziţia de director operaţional pentru Europa Centrală în Liberty Global, în timp ce a activat drept manging director pentru Europa Centrală şi de Est – poziţie pe care a ocupat-o încă din 2015.

În România, Severina Pascu şi-a început cariera în 1996 la KPMG România, iar apoi a lucrat pentru gigantul din Big 4 în Marea Britanie. În perioada 2000-2005, Severina Pascu a făcut parte din conducerea companiei americane de cablu Metromedia International.

Mai târziu, între 2005 şi 2008 a fost manager pentru banca de investiţii CAIB în România pentru ca mai apoi să devină în 2008 director financiar al UPC România. Ulterior, ea a fost numită CEO al UPC România şi apoi al UPC Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO