Profesii

Executivul român Bogdan Garofeanu a fost numit general manager la Red Bull pentru ţările din Europa Centrală, de Sud şi Est. El a revenit în Europa relocându-se în Austria, după ce a stat în Japonia

În 2008, Bogdan Garofeanu s-a alăturat Red Bull, un business fondat în Austria în 1987 şi care a ajuns azi la afaceri de peste 5,5 mld. euro şi 7,5 mld. de cutii vândute anual.

În 2008, Bogdan Garofeanu s-a alăturat Red Bull, un business fondat în Austria în 1987 şi care a ajuns azi la afaceri de peste 5,5 mld. euro şi 7,5 mld. de cutii vândute anual.

Autor: Cristina Roşca

06.11.2020, 11:00 508

♦ El a revenit în Europa, relocându-se în Austria, la sediul central al companiei, după un an şi jumătate la conducerea Red Bull Japonia, al doilea jucător din piaţa băuturilor energizante.

Bogdan Garofeanu (41 de ani) a preluat conducerea businessului Red Bull din Europa Centrală, de Sud şi Est, revenind astfel pe Bătrânul Continent şi mutându-se din nou în Austria după o pauză de circa patru ani. El a plecat din România în 2012 cu destinaţia Salzburg, Austria, pentru ca apoi cariera să îl ducă la Moscova, Tokyo şi din nou la Salzburg. În toată această perioadă a lucrat pentru aceeaşi companie, producătorul austriac de băuturi energizante Red Bull.

Înainte de a prelua funcţia actuală el a fost timp de un an şi jumătate general manager pentru Red Bull Japonia. Anterior, timp de trei ani şi jumătate a avut aceeaşi poziţie pe piaţa din Rusia. El lucrează pentru producătorul de băuturi energizante Red Bull de mai bine de un deceniu, deţinând de-a lungul anilor mai multe funcţii. A început în 2008 ca director de marketing pentru pieţele din România, Bulgaria şi Republica Moldova şi după doi ani şi jumătate a preluat conducerea businessului local şi a celui de peste Prut. Prima mutare în afara ţării a fost la Salzburg, în Austria, unde a fost area marketing manager pentru Europa de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO