Profesii

Executivii straini cauta de lucru pe piata locala

24.10.2008, 17:16 17

Firmele de executive search sunt asaltate de CV-uri de la manageri straini care vor sa vina sa lucreze in Romania si de la romani care au plecat cu ani buni in urma in afara tarii, iar acum vor sa se intoarca acasa, in contextul crizei financiare internationale.
Ciprian Sandu, 39 de ani, a lasat jobul de senior manager in marketing la AT&T Mobile, cea mai mare companie de telecomunicatii din SUA, pentru a veni in Romania, unde si-a deschis o companie de consultanta in management, Saciro Consulting. "Stiam ca sistemul avea sa intre in colaps. Personal, credeam ca situatia de criza avea sa loveasca mai repede decat s-a intamplat in realitate", spune Sandu.
Daca inainte de declansarea crizei financiare, cererile de job din strainatate veneau din toate domeniile de activitate, in prezent, in background-ul celor care vor un job in Romania scrie tot mai des banking, investment banking sau consultanta. "Strainii vad Romania ca avand inca o stabilitate economica pe care tarile lor si-au pierdut-o", spune Mihaela Scarlat, consultant in cadrul companiei de executive search Advice Human Resources. Ea precizeaza ca numarul solicitarilor de job din partea strainilor a inceput sa creasca inca din luna august a acestui an.
 
  • Cititi in Profesii de ce vor executivii sa lucreze in Romania

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO