Profesii

Exec-Edu: Multi dintre absolventii nostri au luat locul expatilor

24.10.2008, 17:08 102

Pe langa portofoliul de 40 de cursuri existent in prezent, din care fac parte programe de managementul strategic al resurselor umane, finante pentru manageri, dezvoltarea competentelor de leadership sau managementul proiectelor, vor fi introduse si cursuri de managementul stocurilor, gandire creativa pentru lideri, excelenta in relatiile cu clientii si managementul stresului, wellbeing si performanta.

Anul acesta 170 de manageri din 124 de companii au absolvit cele opt cursuri de certificare Exec-Edu, care a fost infiintata de catre Asebuss in 2005, prin externalizarea componentei sale de formare manageriala si consultanta, care se dezvoltase foarte mult. Pana in prezent, 7.000 de persoane au beneficiat de cursuri si consultanta din partea Exec-Edu. "Multi dintre absolventi au inlocuit expatii de pe plan local in pozitii de conducere, altii primind conducerea unor afaceri regionale", a precizat Marcel Duhaneanu, rectorul Asebuss si presedintele Exec-Edu, prezent la ceremonia de absolvire organizata de Exec-Edu saptamana trecuta.
In opinia lui Duhaneanu, criza financiara de pe plan mondial nu va afecta cererea de training. Mai mult decat atat, reprezentantii Exec-Edu precizeaza ca anul acesta cererile de programe de dezvoltare manageriala vor inregistra o crestere de 20%.
"Ne numaram printre specialistii care vor face fata cu bine crizei financiare pentru ca am trecut deja prin toate fazele unei crize la nivel national. Noi suntem deja vaccinati", a mai spus Duhaneanu, adaugand ca toate cursurile ofera participantilor informatii care sa le fie utile in timpul unei crize economice.  
In 2007-2008 cele mai solicitate cursuri au fost cursurile de leadership, negociere, vanzari, managementul timpului, dar si cursuri de prefectionare in standarde de raportare financiara internationala.
Dintre cei 700 de manageri care au participat la cursurile Exec-Edu in perioada 2007-2008, 56% au frecventat cursuri tip "open", iar restul la cursuri adaptate pentru companii. 66% dintre participanti sunt middle manageri, 8% antreprenori si 8% top manageri. Totodata, 52% dintre acestia vin din companii multinationale, iar restul din companii locale. Printre clientii Exec-Edu se numara McDonald's, Cegedim Romania, Porsche sau Alcatel-Lucent.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO