Profesii

Cum evoluează cererea şi oferta de muncitori asiatici pe piaţa locală a muncii. Cresc cererile pentru bone, menajere, asistenţi, şoferi, grădinari şi îngrijitori, dar şi pentru personal înalt calificat, cu studii înalte

Elena Antoneac

Elena Antoneac

Autor: Ramona Cornea

20.07.2020, 16:20 527

Motivul care stă în spatele creşterii cererii de muncitori asiatici pe piaţa locală - este vorba despre cei care au rămas fără job în urma crizei, dar care nu au plecat, dar şi despre alţii ce pot veni - este, spun specialiştii din piaţa de profil, stabilitatea contractuală şi posi­bi­litatea managerilor de a se baza pe forţa de muncă din Asia, pe termen lung.

Cererea de muncitori asiatici pe piaţa locală a muncii începe să crească în această perioadă, în special pentru categoria de muncitori necalificaţi, precum bone, asistenţi, şoferi, grădinari şi îngrijitori pentru persoane bolnave sau pentru vârstnici, dar există în continuare şi cerere de personal înalt calificat, cu studii superioare, din ţările non-ue, susţin reprezentanţii agenţiilor de plasare de muncă.

„Am observat o creştere a cererilor de angajare pentru segmentul de per­so­nal domestic: bone, menajere, asistenţi, şo­feri, grădinari şi îngrijitori bol­navi sau vârst­nici. Pentru restul categoriilor putem nota o uşoară scă­dere com­pa­rativ cu o perioadă similară a anului tre­cut de exemplu, iar odată cu ins­taurarea mă­surilor de relaxare în special pentru zona HoReCa, am în­cheiat deja con­trac­te noi pentru re­cru­tarea forţei de mun­că în restaurante şi hoteluri“, a spus Yosef Gavriel Peisakh, general mana­ger al agenţiei de plasare de forţă de muncă Work From Asia pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO