Profesii

eJobs: Un angajat din industria farma câştigă în medie 3.100 de lei pe lună, cel mai puţin din regiune

eJobs: Un angajat din industria farma câştigă în...

Autor: Cristina Bellu

28.08.2019, 11:39 529

Salariul mediu net în industria farma ajunge la 3.102 lei (656 euro) pe lună, România fiind ţara din Europa Centrală şi de Est în care angajaţii din această industrie câştigă cel mai puţin, potrivit datelor Paylab, comparatorul salarial lansat de platforma de recrutare online eJobs.ro.  

Diferenţa este sensibilă chiar şi faţă de Bulgaria, ţară care, în mod tradiţional, oferă, în aproape toate industriile, salarii mai mici decât la noi. Astfel, cei care lucrează în sectorul farmaceutic din Bulgaria au un salariu mediu net lunar de 887 de euro, după cum arată datele Paylab.

“Au fost ani în care industria farma era una dintre cele mai vânate de candidaţi, datorită salariilor mari pe care le oferea. În continuare este unul dintre sectoarele bine plătite, însă, între timp, au crescut mult alte domenii care, tocmai prin prisma acestei expansiuni foarte rapide, au trebuit să compenseze cu salarii mari şi au trecut în faţa Farmaceuticelor. Mă refer aici în primul rând la IT şi apoi, desigur, la banking, servicii financiare, servicii juridice. Odată ce ritmul de extindere a ajuns la un nivel de plafon, şi ritmul de creştere a salariilor s-a stabilizat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO