Profesii

Dupa Austria, Trend Consult se pregateste sa "infiga steagul" si in Elvetia si Germania

Dupa Austria, Trend Consult se pregateste sa "infiga steagul" si in Elvetia si Germania
14.11.2008, 18:49 43

Grupul de firme Trend Consult, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de training, a deschis la Viena primul birou din afara Romaniei, in urma unei investitii de peste 300.000 de euro.

"Banii necesari pentru deschiderea biroului din Austria i-am obtinut dupa ce am atras un investitor prin vanzarea de actiuni. Am cheltuit putin cam mult pentru inaugurarea locatiei, dar suntem la prima experienta de acest gen si pe viitor vom fi mai calculati", spune Adrian Florea, managing partner Trend Consult si unul dintre fondatorii grupului.
Trend Consult se asteapta ca in primii doi ani de activitate pe piata austriaca sa nu obtina profit si mentioneaza ca in cazul in care lucrurile vor avea un parcurs bun, in cea de-a doua jumatate a anului viitor vor mai deschide inca un birou in Elvetia, Germania sau tarile baltice.
"In cel mai bun caz, anul viitor vom mai deschide cel mult un birou in strainatate. Targetam tarile vorbitoare de limbi germanice. Un al treilea birou in strainatate va fi luat in calcul mult mai tarziu", mentioneaza Florea. Strategia companiei nu vizeaza doar extinderea businessului la niveul tarilor din regiunea Europei Centrale si de Est, ci si la nivel national. "Vrem sa ne construim o retea nationala de consultanti in orase ca Timisoara, Cluj si Brasov, fara a deschide insa birouri", afirma Florea.
Trend Consult a fost infiintat in 2000 de catre Adrian Florea si Sabin Gilceava. In prezent, grupul este detinut de sase romani, patru dintre acestia fiind si consultanti, iar ceilalti sunt investitori privati.
Recent, un alt nume important din piata locala de training, Interact, a anuntat ca intentioneaza sa isi deschida in 2009 un birou in afara pietei locale in Paris. Pe langa piata franceza, Interact mai are in plan deschiderea a cate unui birou in Olanda si San Francisco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO