Profesii

Dramatic: 33 de judeţe au doar 10% din softiştii angajaţi în mediul privat

Dramatic: 33 de judeţe au doar 10% din softiştii...

Autor: Adelina Mihai, Adrian Seceleanu

29.11.2016, 00:07 1556

Un număr de 33 de judeţe din România au împreună doar puţin peste 7.000 de programatori angajaţi în mediul privat, adică mai puţin decât are doar judeţul Timiş, şi de peste 4 ori mai puţin decât numărul de dezvoltatori de aplicaţii care s-au concentrat în Bucureşti, arată datele dintr-un studiu realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) pe baza informaţiilor din registrul naţional al salariaţilor operat de Inspecţia Muncii.

„Circa 40% dintre programatori se află în Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi, Ilfov, Sibiu, Dolj. Cele 33 de judeţe rămase acoperă circa 10% din forţa de muncă disponibilă. Avem judeţe care au 30, 32, 35 de contracte de muncă de programatori sau asimiliaţi“, a explicat Mihai Cioc, profesor în cadrul Academiei de Studii Economice şi coordonator al studiului despre piaţa muncii realizat de PIAROM.

Bucureştiul are peste 30.000 de angajaţi din industria de soft, de aproximativ patru ori mai mult decât în Cluj, care se află pe locul 2. Niciun alt judeţ din România nu reuşeşte să adune peste 10.000 de programatori, iar datele arată că în perioada următoare doar Timişul şi Clujul au şanse să treacă de această „barieră“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO