Profesii

Drama producătorului argeşean care nu reuşea să obţină pe murele sale un preţ mai mare de 3 lei pe kilogram: „Am bătut disperată la toate uşile. Din peste 50 de mail-uri trimise, nu a răspuns niciun retailer”

Drama producătorului argeşean care nu reuşea să...

Autor: Roana Rotaru

31.07.2017, 12:11 10918

Irina Toma, un producător autorizat de mure şi zmeruă din Mărăcinei, judeţul Argeş, încă mai speră să ajungă cu producţiile sale pe raftul retailerilor după ce „a bătut disperată la toate uşile”.

„Eu tot sper la o colaborare şi nu vreau să creez un război mediatic cu supermaketurile. Sunt mică pe piaţă, dar asta nu înseamnă că nu exist. Din peste 50 de mailuri trimise, nu a răspuns niciun retailer. Nu e vorba că nu a răspuns unul. Nu a răspuns niciunul. Nu are rost să spun că e vorba de unul sau altul, că toţi sunt în aceeaşi oală. Eu tot mai speră să colaborez cu unul dintre ei pentru că la anul producţia mea va fi şi mai mare”, a declarat pentru ZF Irina Toma, unicul acţionar al companiei Galaxi Golden Top Star.

Drama producătorului argeşean care nu reuşea să obţină pe murele sale un preţ mai mare de 3 lei pe kilogram a ajuns în atenţia publicului după ce Irina Toma a postat zilele trecute un mesaj disperat pe contul său de Facebook.

„Oare al câtelea producător sunt eu, care după ani de muncă, investiţii şi taxe achitate în credinţa statului român, în momentul în care am ajuns să produc fructe proaspete, de o reală calitate, nu pot şi nu mi se permite să-mi vând marfa în niciun mare lanţ de magazine? Am bătut disperată la toate uşile şi am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie şi inima ruptă în mii de bucăţele”, a scris vineri producătorul de mure şi zemură.

Postare publicată de Irina Toma pe contul său de facebook a strâns peste 42.000 de likeuri şi 58.000 de distribuiri, ceea ce a ajutat-o să găsească clienţi dispuşi să plătească preţul cerut, de 9 lei pe kilogramul de mure.

„Am un volum uriaş de muncă astăzi. Sunt cu un client în curte şi mai am unul pe drum. Categoric m-a ajutat postarea de pe internert”, a spus Irina Toma.

Compania Galaxi Golden Top Star, deţinută de Irina Toma, cu activităţi în comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de circa 20.000 lei, înregistrând un profit net de peste 15.000 lei. 

Un exemplu de succes, de producător de zmeruă şi mure care a ajuns să îşi vândă producţiile pe raftul retailerilor este familia Burtea din Gorj, care cultivă zmeură şi mure pe 5 hectare.

Familia Burtea şi-a vândut anul trecut producţiile în Carrefour Târgu-Jiu, cofetăriilor şi direct consumatorilor la un preţ de 10-15 lei pe kilogram, atât kilogramul de zemură, cât şi murele, în funcţie de cantitatea vândută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO