Caută doar în titlu
Profesii

Dragoş Iliescu, specialist în psihologie organizaţională: Comportamentul moral al unui lider nu se mai învaţă după vârsta de 25 de ani. Dacă poţi să insufli valori cuiva, nu insufli valori la 40 de ani, ci în copilărie, în adolescenţă

„Dacă poţi să insufli valori cuiva, nu insufli valori la 40 de ani, ci în copilărie, în adolescenţă. Valorile care ţin de comportamentul în business, de cel legat de conducerea altor persoane, se formează în tinereţea foarte timpurie.“

Comportamentul moral nu se în­vaţă la vârsta la care individul ajunge în po­ziţie de lidership, ci în tinereţea timpurie, până la vârsta de 25 de ani, spune Dragoş Iliescu, profesor doctor în cadrul Uni­versităţii din Bucureşti, specialist în psi­hologie organi­za­ţio­nală şi măsurare psihologică.

„Dacă poţi să insufli valori cuiva, nu in­su­fli valori la 40 de ani, ci în copilărie, în adoles­cen­ţă. Valorile care ţin de comportamentul în busi­ness, de cel legat de conducerea altor per­soane, se formează în tinereţea foarte tim­purie, înveţi ce merge şi ce nu merge, ce este bonificat de societate, în acele momente în care începi să conduci alte persoane“, a de­cla­rat Dragoş Iiescu în cadrul conferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvol­ta­rea sustenabilă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.