Profesii

Două soluţii dure pentru creşterea numărului de programatori

Două soluţii dure pentru creşterea numărului de...

Autor: Adelina Mihai

18.04.2016, 00:07 3920

Scăderea impozitului pentru salariile profesorilor de informatică şi interzicerea impusă angajatorilor de a recruta studenţi în regim full time sunt două măsuri care ar putea conduce la o creştere a numărului de absolvenţi de facultăţi cu profil IT, susţin profesorii Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Cum arată insula celor 20.000 de morminte, unul dintre cele mai ”sfinte” locuri din istorie. Galerie FOTO

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai. Galerie FOTO

Astfel, eliminarea impozitului de 16% pentru salariile profesorilor de informatică, o măsură aplicată de mulţi ani în cazul programatorilor, ar putea impulsiona mai mulţi absolvenţi de informatică să rămână în sistemul academic.

„Scăderea impozitului cu 16% pentru profesorii de in­formatică i-ar putea face pe mai mulţi absolvenţi de informa­ti­că şi calculatoare să găsească atră­gă­toare meseria de profesor, ceea ce implică mai mulţi candidaţi pen­tru poziţiile de profesor şi asis­tent. Noi ca facultate am avea mai mulţi profesori, mai motivaţi şi prin urmare am putea să creş­tem (chiar să dublăm) numărul de studenţi şi de absolvenţi. Momen­tan numărul profesorilor nu ne permite să creştem nu­mă­rul de studenţi“, a explicat Le­nu­ţa Alboaie, prodecan al Facultăţii de Informatică din cadrul UAIC, instituţie care li­vrea­ză anual câte 300 de ab­solvenţi pe piaţa muncii.

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

În prezent, această facultate are 36 de profesori titulari şi 1.600 de studenţi.

„Cu 80 de titulari am putea avea un număr dublu de stu­denţi“, a mai spus ea.

O altă metodă prin care şcolile ar putea livra mai mulţi infor­maticieni constă în interzicerea angajării cu normă întreagă a studenţilor de la facultăţile cu profil IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO