Profesii

Doina Topală, CEC Bank: Când un IMM ne cere un credit ne uităm în primul rând la experienţa antreprenorului în domeniul pentru care a aplicat

Doina Topală, CEC Bank: Când un IMM ne cere un credit...

Autor: Simona Tatu

19.04.2018, 17:23 571

Unul dintre cele mai importante criterii după care o bancă stabileşte dacă acordă sau nu finanţare unui IMM este experienţa în domeniul respectiv a antreprenorul care deţine firma, a spus Doina Topală, director al Direcţiei IMM în cadrul CEC Bank, prezentă la conferinţa ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare.

„Atunci când un IMM ne cere un credit ne uităm la datorii, la cifra de afaceri, la numărul de angajaţi şi la garanţiile propuse. De asemenea, ne uităm la experienţa antreprenorului în domeniu pentru care a aplicat”, a spus Doina Topală.

Ce a mai declarat Doina Topală:

Am creat produse specifice pentru IMM-uri, încă din 2009 am finanţat programul Start, care a finanţat 70 de beneficiari. În ceea ce priveşte programul Start-Up Nation, am avut un total de 2.051 de conturi deschise, 1.213 de credite aprobate şi un număr de 52 de proiecte implementate. După finanţarea acestor proiecte, banca nu se opreşte aici. Banca îşi propune să susţină activitatea curentă a acestora, în sensul că le putem oferei tinerilor credite de capital de lucru în condiţii avantajoase.

Linia de credit se poate acorda pe o perioadă de doi ai pentru cei care vor ajunge la o cifră de afaceri de minimum 250.000 de lei. CEC Bank acordă credite de achiziţionare de teren pe 20 de ani şi credite pentru producţie agricolă cu planfonul de 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO