Profesii

Directorul economic al unui spital privat din Constanţa: Sunt chirurgi care câştigă şi 15.000 de euro pe lună

Directorul economic al unui spital privat din Constanţa:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.06.2018, 00:07 3299

Adrian Mociu, directorul economic al spitalului privat Ovidius Clinical Hospital din Constanţa, deţinut de mai mulţi medici români, spune că una dintre principalele probleme ale domeniului medical este faptul că, deşi există şcoli profesionale de stat şi private, calitatea profesională a absolvenţilor este scăzută.

„Noi angajăm frecvent tineri absolvenţi, însă pregătirea loc practică poate să dureze şi mai mult de şase luni, în loc de 1-3 luni, astfel încât să-i aducem la un nivel bun de pregătire“, a declarat managerul în cadrul conferinţei „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“ de la Constanţa, organizată cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY.

Sistemul sanitar număra 13.800 de asistenţi medicali cu studii superioare şi 3.700 de alţi specialişti cu studii superioare (biologi, chimişti, alte categorii) ce au asigurat îngrijirea medicală în sistemul public şi privat.

Pe de altă pate, numărul medicilor s-a ridicat la 57.300 anul trecut, în creştere cu 2,1% faţă de anul anterior, arată datele de la Statistică.

„În domeniul privat, medicii câştigă direct proporţional cu cât muncesc. Sunt chirurgi renumiţi care câştigă 15.000 de euro pe lună, dar acestea sunt excepţii. Un medic specialist câştigă 3.000-4.000 de euro. La stat se câştigă similar.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO