Profesii

Ce dificultăţi au întâmpinat companiile în implementarea muncii de acasă? ”Pentru a putea continua să muncească, unele companii au fost nevoite să închirieze camere în hoteluri şi să mute mii de oameni în 24 de ore”

Ce dificultăţi au întâmpinat companiile în...

Autor: Ramona Cornea

18.06.2020, 13:58 290

​Pandemia de COVID-19 a forţat companiile să se implementeze munca de acasă pentru majoritatea angajaţilor, în un timp foarte scurt. Astfel, unele companii au întâmpinat probleme în adaptarea proceselor tehnice la munca de acasă sau în procesele de recrutare şi onboarding.

”În sectorul nostru de activitate, lucrând cu sute de clienţi din regiune şi din lume am văzut în primul rând că majoritatea companiilor au fost nevoite să se adapteze imediat la noua situaţie, adică să lucreze de acasă, au fost nevoite să acceseze infrastructura tehnică de la distanţă mai des decât înainte, practic au fost forţate să se digitalizeze sau să avanseze în procesul de digitalizare mai repede decât plănuiseră. Astfel, s-au creat probleme tehnice semnificative şi multă muncă în plus în o perioadă foarte scurtă de timp pentru companii precum a noastră. Dacă mă uit la câţiva dintre partenerii noşti din întreaga lume, câteva dintre acele companii au fost nevoite să închirieze camere în hoteluri şi să mute mii de oameni de acasă în hoteluri în 24 de ore, pentru a putea continua să muncească”, a declarat Adrian Purcărea, Director Support Engineering ODSP EMEA, Site Lead CSS România Microsoft, în cadrul conferinţei ABSL Leaders Talk, organizată de Asociaţia Business Service Leaders şi Skanska România.

Purcărea adaugă că, pe lângă adaptarea tehnologiei la munca de acasă, companiile s-au mai confruntat cu provocări şi în recrutare şi onboarding.

”Un alt aspect al muncii de acasă este cel al lipsei creşterii pentru unele dintre companii, date fiind provocările cu recrutarea şi cu procesul de onboarding al noilor angajaţi pe care am fost nevoiţi să le facem de la distanţă”, spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO