Profesii

Deloitte: Femeile cu funcţii de conducere din România sunt plătite mai puţin şi promovate mai rar decât omologii lor de sex masculin. Concediul de maternitate este perceput ca un dezavantaj pentru parcursul carierei femeilor

 Deloitte: Femeile cu funcţii de conducere din România...

Autor: Roxana Rosu

29.03.2021, 12:15 334

Femeile cu funcţii de conducere de pe piaţa locală sunt percepute în continuare ca fiind plătite mai puţin decât omologii lor de sex masculin, în ciuda faptului că România înregistrează al doilea cel mai mic procent privind diferenţele de remunerare între femei şi bărbaţi (3,3%) din rândul statele UE, după Luxembourg, potrivit unei analize Deloitte care citează datele Eurostat.

Mai mult de trei sferturi dintre respondenţi au menţionat că această situaţie este întâlnită des sau foarte des în mediul de business local.

Studiul subliniază, de asemenea, că femeile continuă să fie promovate mai rar decât bărbaţii, 63% dintre respondenţi afirmând că acest lucru are loc des sau foarte des.

Explicaţia poate fi legată de concediul de maternitate, care este perceput ca un dezavantaj pentru parcursul carierei femeilor, potrivit opiniilor a 74% dintre respondenţi, care au observat această situaţie des sau foarte des.

„Schimbarea se produce cu siguranţă în ceea ce priveşte egalitatea de şanse pentru femeile care ocupă funcţii de conducere, iar progresele înregistrate în ultimul deceniu ne încurajează să credem că multe obstacole vor fi depăşite, iar deschiderea va lua locul prejudecăţilor. În România, femeile din mediul de business continuă să prospere la locul de muncă şi acţiunile lor au avut cu certitudine un efect, întrucât ţara noastră a înregistrat una dintre cele mai mari ponderi ale femeilor în funcţii de conducere din 2020 în rândul statelor UE (37%), peste media UE”, a spus Alexandra Smedoiu, Partener, Deloitte România, şi coordonatorul programului SheXO Club.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO