Profesii

De unde vine creşterea consumului şi investiţiile din imobiliare: Căpşunarii au trimis acasă în zece ani 27 mld. euro

De unde vine creşterea consumului şi investiţiile din...

Autor: Adelina Mihai

18.12.2018, 00:07 2270

Românii care lucrează în străinătate au timis acasă între 2008 şi 2017 27 mld. euro, cu doar două miliarde de euro mai puţin decât polonezi aflaţi în topul unui astfel de clasament.

„Faptul că noi şi polonezii ocupăm poziţiile fruntaşe nu ne surprinde foarte mult pentru că suntem cele două cele mai populate ţări ex-comuniste şi de asemenea cele două ţări cu cea mai mare diasporă intraeuropeană. Şi atunci magnitudinea populaţiei rezidente în alte ţări din Europa oarecum explică şi faptul că există similarităţi în ceea ce priveşte remiterile“, a explicat profesorul Monica Roman de la Departamentul de Statistică şi Econometrie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Peste 3,6 de milioane de români lucrează în străinătate, iar peste 2,2 milioane dintre aceştia au emigrat în perioada 2008- 2017.

Cei mai mulţi români care au emigrat în ultimul deceniu lo­cuiesc şi lucrează în prezent în Italia şi în Spania, iar cele aproape 27 mld. euro trimise acasă în ultimul deceniu de că­tre românii din diaspora reprezintă 11% din totalul remi­te­rilor din această perioadă la nivelul tuturor statelor din UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO