Profesii

Dante Stein, colecţionarul de funcţii în consiliile de administraţie ale companiilor la care statul este acţionar

Dante Stein, colecţionarul de funcţii în consiliile de...

Autor: Adelina Mihai

30.04.2015, 00:07 3729

Dante Stein, 52 de ani, fost consilier onorific al premierului Victor Ponta până în luna decembrie a anului trecut, a preluat din această lună poziţia de membru în consiliul de administraţie al companiei Telekom, grupul de telecomunicaţii format din fuziunea Cosmote cu Romtelecom. Statul are în prezent un pachet de 45,99% în cadrul Romtelecom, pe care le controlează prin intermediul Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Potrivit unor surse oficiale, Stein o înlocu­ieş­te în funcţie pe Carmen Boteanu, care era membru în consiliul de administraţie pentru operaţiunile fixe din par­tea ministerului. Din boardul Telekom, numiţi de către minister, mai fac parte Radu Puchiu şi Marius Raul Bostan, potrivit datelor de pe site-ul companiei.  Astfel, Stein şi-a „întregit” colecţia de funcţii pri­mite de la stat, având în vedere că el este tot­odată membru în consiliile de adminis­tra­ţie în cadrul companiilor de stat Poşta Ro­mâ­nă (controlată de stat tot prin Ministerul pentru Societatea Informaţională) şi Tarom (controlată prin Ministerul Trans­porturilor).

De regulă, „colecţionarii” de funcţii de membri în consiliile de administraţie din companiile în care statul este acţionar îşi completează sub­stanţial veni­turile, însă acest lucru nu este valabil în cazul lui Stein. Con­trar curentului, în declaraţiile de avere publicate de Stein în 2015 (în cali­ta­tea de membru al Consiliului de Aadministraţie la Tarom) şi în 2014 (publicată pe site-ul Poştei Române), la categoriile „ve­ni­turi din salarii” şi „venituri din alte surse” nu apare nicio sumă încasată, în această rubrică fiind menţionată sintag­ma „nu este cazul” (în declaraţia completată pe 19 aprilie 2015). Nici funcţia de consilier onorific, pe care a avut-o până anul trecut, nu a fost re­mu­nerată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO