Profesii

D&B David şi Baias, societate de avocatură afiliată PwC România, promovează doi parteneri în cadrul practicii de litigii fiscale, comerciale şi administrative

Amelia Teis şi Mihail Boian

Amelia Teis şi Mihail Boian

Autor: Cristina Bellu

01.10.2019, 11:41 154

D&B David şi Baias, societate de avocatură afiliată PwC România, şi-a extins echipa de parteneri prin promovarea Ameliei Teis şi a lui Mihail Boian în în cadrul practicii de litigii fiscale, comerciale şi administrative. Ei se alătură echipei de parteneri D&B David şi Baias formată din Sorin David, Managing Partner, Dan Dascălu, Anda Rojanschi,  Ana-Maria Iordache şi Adrian Şter.

Amelia Teis a venit în echipa D&B David şi Baias în anul 2014, fiind specializată în litigii administrative, comerciale şi de achiziţii publice. Cu o experienţă de peste 15 ani ca avocat pledant,  a reprezentat cu succes numeroase companii locale şi multinaţionale în faţa instanţelor de judecată din România, precum şi a instanţelor arbitrale naţionale şi internaţionale în acţiuni complexe din sectoarele: utilităţi, infrastructură sau construcţii, medical, energie şi resurse naturale, apărare şi securitate. Ea este de asemenea recunoscută ca specialist în achiziţii publice, fiind implicată atât în procedurile de atribuire complexe a contractelor de achiziţii publice cu valori estimate de peste 40 de millioane de euro, precum şi în litigii având ca obiect executarea contractelor de achiziţii publice sau a celor finanţate din fondurile europene.

Mihail Boian s-a alăturat echipei D&B David şi Baias în urmă cu nouă ani, fiind absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi membru al Baroului Bucureşti din anul 2009. În activitatea sa profesională a asistat şi/sau reprezentat contribuabili în diverse dispute legate de dreptul fiscal atât în faţa autorităţilor fiscale, cât şi în faţa instanţelor de judecată, în diverse materii, precum impozitul pe profit, taxa pe valoare adăugată, accize, impozite şi taxe locale, impozitul pe venit şi contribuţii de asigurări sociale. În ultimii ani a fost implicat în special în cauze complexe legate de preţurile de transfer care au implicat asistenţă în faţa instanţelor de judecată, dar şi în faţa autorităţilor fiscale în cadrul procedurilor amiabile derulate în vederea eliminării dublei impozitări în baza tratatelor de evitare a dublei impuneri şi a Convenţiei de Arbitraj. Mihail Boian a fost implicat activ şi în demersurile derulate de mediul de afaceri cu autorităţile publice legate de elaborarea legislaţiei procedural-fiscale.

“Vom continua să investim efort şi energie pentru a extinde practica de litigii în anii următori, astfel încât să reuşim să răsplătim încrederea clienţilor, dar şi să creăm noi oportunităţi de dezvoltare a carierei pentru colegii noştri”, spune Dan Dascălu, Partenerul coordonator al practicii de litigii din cadrul D&B David şi Baias.

D&B David şi Baias este societatea de avocatură afiliată PwC în România şi este parte din reţeaua internaţională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocaţi în peste 90 de ţări. Echipa D&B David şi Baias este alcătuită din 50 de avocaţi (dintre care 7 parteneri) şi acordă consultanţă şi asistenţă juridică societăţilor locale şi multinaţionale în domenii precum: fuziuni, achiziţii şi restructurări, societăţi comerciale şi grupuri de societăţi, proprietăţi imobiliare, concurenţă şi ajutoare de stat, servicii financiare şi pieţe de capital, relaţii de muncă şi resurse umane, proprietate intelectuală, protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal, litigii fiscale şi comerciale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO