Profesii

Cum se mai relaxează corporatiştii şi oamenii de afaceri?

Cum se mai relaxează corporatiştii şi oamenii de afaceri?

Autor: Bianca Dorobanţu

17.04.2017, 09:00 1536
Stresul zilnic cu care se confruntă din ce în ce mai mulţi oameni poate fi combătut prin yoga, o practică ce implică atât mişcările fizice, cât şi mintea şi emoţiile. 
 
În România există la momentul actual zeci de mii de practicanţi de yoga, iar numărul acestora s-a triplat în ultimii patru ani, a spus Dana Ţupa, fondatorul Purna Yoga Academy, invitată la ZF Live.
 
„În Bucureşti este cea mai mare concentrare de yoghini din toată ţara, în provincie au o prezenţă mai scăzută.Ê Avem o creştere foarte mare faţă de acum zece ani a celor care practică yoga“. 
 
Dana Ţupa a început să practice yoga în urma unui job solicitant şi a decis ulterior să îşi înfiinţeze propria şcoală, care oferă cursuri, tabere, seminarii şi workshopuri de yoga. 
 
De exemplu, un abonament nelimitat pe o lună la Purna Yoga Academy costă 380 de lei, cel pe un an costă 3.200 de lei, cel pe şase luni 1.600 de lei, iar cel pentru copii 130 de lei pe lună. 
 
„Avem cursanţi cu venituri peste medie, sunt în general persoane de business, liber profesioniste din toate domeniile, medici, arhitecţi, oameni din marketing, publicitate, vin oameni din toate domeniile“. 
 
De asemenea, Purna Yoga Academy, situată în zona Aviatorilor din Capitală, oferă cursuri de instructori autorizaţi de yoga. 
 
„Dacă în urmă cu 20 de ani era suficient să fii bun în ceea ce faci, să ai un salariu mare şi să fii mulţumit, acum a fi bun înseamnă să fii mediocru, ai nevoie de performanţe din ce în ce mai mari pentru a putea face faţă unui job performant. Trebuie să fii din ce în ce mai bine pregătit, trebuie să faci faţă solicitărilor unui job dinamic, acestea aduc un stres intens asupra noastră. Din păcate stresul vine şi din faptul că suntem agresaţi cu foarte multe informaţii primite. Există soluţii, dar majoritatea celor care sunt supuşi stresului nu îşi fac timp pentru ei“. 
 
În afară de yoga, pentru a scăpa de stres oamenii pot face mişcare în aer liber, fitness, înot, dans sau pot alerga, adaugă Dana Ţupa. 
O altă practică des întâlnită pentru relaxare este meditaţia, respiraţia controlată, care oxigenează creierul.
 
„Este dificil să fii om de afaceri mai ales în acest domeniu, să păstrez echilibrul între a fi spiritual şi a fi om de business. Ai nevoie să iei decizii dure, mai presus de interesele tale personale şi ale celorlalţi, eşti pus în situaţii care nu sunt plăcute“. 
 
Dana Ţupa spune că pentru anul acesta are planuri de extindere a activităţii şcolii de yoga şi în afara Bucureştiului şi vrea să organizeze cursuri şi workshopuri în alte oraşe din provincie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO