Caută doar în titlu
Profesii

Cum arată piaţa muncii la jumătatea lunii iunie: Numărul de contracte de muncă suspendate revine pe creştere

Numărul contractelor de muncă suspendate este de 146.314 contracte de muncă, conform informaţiilor publicate de MMPS (Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale) în data de 16 iunie 2020.

În data de 15 iunie erau raportate 142.482 de contracte de muncă. Astfel, numărul de contracte de muncă raportate în data de 16 iunie este în creştere cu aproapre 4.000.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic), înregistrate la Inspecţia Muncii:

Contracte individuale de muncă suspendate Total: 146.314

Principalele categorii
• Industria prelucrătoare:  29.149

• Hoteluri şi restaurante: 33.754

• Comerţ cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor: 14.385

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale face acest demers pentru informarea corectă şi completă a opiniei publice.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.