Profesii

Criza schimbă regulile de pe piaţa muncii. BestJobs: Numărul de aplicări pentru joburi a crescut cu peste 40% în iunie

Criza schimbă regulile de pe piaţa muncii. BestJobs:...

Autor: Cosmin Pirv

10.07.2020, 10:40 189

Luna iunie a adus o nouă creştere a numărului de aplicări pentru job-uri de peste 40% faţă de luna mai şi de mai bine de 20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un studiu al BestJobs. 

Potrivit unui comunicat al companiei, chiar dacă de regulă în lunile de vară interesul pentru căutarea unui loc de muncă scade, situaţia din piaţa muncii pe fondul crizei epidemiologice actuale şi a impredictibilităţii economice determină angajaţii români să aplice în număr mare la joburi noi, fie pentru că au rămas fără job în această perioadă sau caută o schimbare pe plan profesional.

Angajaţii din transport, medical & pharma, financiar şi inginerie au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă pe platforma BestJobs în iunie, cu un volum total de peste 100.000 de căutări pentru aceste domenii.

„În acelaşi timp, pe fondul pandemiei de COVID-19, domeniul medical şi farmaceutic a înregistrat cea mai mare creştere a interesului din partea candidaţilor, cu un avans de peste 50% al volumului de căutări de joburi de la începutul anului şi până la finalul lunii iunie”, se arată în comunicat.

Domeniile resurse umane şi vânzări au înregistrat şi ele un interes crescut din partea candidaţilor comparativ cu luna mai, cu peste 13.000 de căutări fiecare, în timp ce retailul a înregistrat o scădere de peste 65% a interesului candidaţilor pentru un job în acest domeniu.

Cei mai mulţi candidaţi, peste 8.000, au atras în luna iunie companiile Takko Fashion, Romstal şi Enel.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România cu un număr de peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO