Profesii

Cristian Secoşan, fost şef pe gaze şi energie la Petrom, cooptat în conducerea Romelectro

Cristian Secoşan, fost şef pe gaze şi energie la...

Autor: Radu Bostan

31.08.2015, 18:54 1638

Cristian Secoşan, fost director al diviziei de Gaze şi Energie a OMV Petrom, a fost numit director general al Romelectro, unul dintre cei mai mari contractori pentru proiecte energetice de pe piaţa locală.

"Creşterea companiei prin dezvoltarea unor noi proiecte şi arii de business se înscrie în obiectivele pe care mi le-am asumat la conducerea Romelectro", a declarat Cristian Secoşan, care preia mandatul de director general de la 1 septembrie 2015.

Absolvent al Universităţii "Politehnica" din Timişoara, Secoşan şi-a început activitatea la UCM Reşiţa ca inginer. De-a lungul carierei, a lucrat ca manager de proiect la ABB România, a condus E.ON Furnizare Moldova şi, ulterior, divizia de energie a Siemens România. Ultima funcţie a fost cea de membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de gaze şi energie electrică.

Viorel Gafiţa, actualul director general şi principalul acţionar al Romelectro, va păstra poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi se va concentra pe integrarea companiilor din grupul Romelectro şi pe acţiuni de reprezentare.

"Ne propunem sa evoluăm mai eficient ca integrator de resurse pentru proiecte complexe. Aceasta înseamnă mai mult decât a fi contractor general pe piaţa tradiţională de energie electrică, dar şi o

disponibilitate mai mare către alte pieţe industriale şi de asemenea mult mai agresiv pe pieţele externe", a afirmat Gafiţa.

Romelectro a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 145 milioane de lei (317 mil. lei în 2013) şi un profit de 0,7 milioane de lei (31 mil. lei) în 2013. Din grupul Romelectro mai fac parte ISPE (Institutul de Studii şi Proiectare Energetică), producătorul de structuri metalice CELPI şi firma de construcţii energetice Electromontaj Carpaţi Sibiu. Grupul are aproape 600 de angajaţi, inclusiv 200 specializaţi pe activităţi de inginerie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO